Nyheter

Kortegen 2012-05-05

Vädrets gudar var med oss även i år

Några av långväga gäster ha drabbats av det störtskur som dök upp vid 15-tiden, men solen sken vid starten och gav hopp till oss svältfödda motorcyklister, för våren har inte varit den MC vänligaste så att säga.

Kortegen i EMCK's regi har mångåriga traditioner, extra roligt är det att se Eskilstunaborna som slår sig ned längs kortegevägen varje år med campingstolar.

Nya slutmålet där vi parkerar upp inne i city mot Eskilstuna Ån var nytt för i år, oväntat stort intresse från allmänheten gjorde att initialt var det svårt att komma fram för att parkera som det var planerat, vi ber alla gäster ha överseende med detta.
Det löste sig relativt snabbt efter lite hjälp från våra MC Poliser så vi kunde utnyttja våra reserv uppställningsplatser.

Eskilstuna Motorcyklist tackar alla som gjort detta återkommande evenemang för oss Motorcyklister möjligt, några att nämna är

  • Polisen som alltid ställer och och hjälper oss längs kortege rutten
  • Eskilstuna Kommun - Gatukontoret som ombesörjt allla tillstånd för slutmålet
  • Hällby IF Pojkar 00 Vilsta som skötte kaffeservering vid starten
  • Torshälla Innebandyklubb Flickor 03/04 som skötte kaffeservering vid slutmålet

Vi på Eskilstuna Motorcykelklubb är väldigt glada över den stora uppslutningen vi hade även i år, vi återkommer efter att ha studerat filmen och räknat antalet deltagare, förra året var det 517st ekipage i kortegen, men då var vädret betydligt mer förtroende ingivande veckorna innan.

Foton från Årets kortege hittar Ni här www.emck.se/bildgalleri/category/152-kortege-2012-05-05 samt video hittar Ni till höger Se filmen med Kortegen 2012 vid Årby rondellenKlicka för att se filmensamt på www.emck.se/bildgalleri/videogalleri/kortege-2012

 

 

Samt vi skulle uppskatta om vi får synpunkter på årets nya sträckning samt slutmål, både Ris & Ros uppskattas, gör ett inlägg i Gästboken eller skicka ett mejl till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Sedan ett speciellt tack till alla motorcyklister som deltog i denna magnifika kortege med alla dessa fantastiska motorcyklar.

Ta det försiktigt i trafiken i sommar !